Yerden Isıtma
Yerden Isıtma Sistemi düşük sıcaklıkta (55º-45º) çalışan homojen ısınma yapan konforlu ve sağlıklı ısınma şeklidir. Radyatörlü ısınmaya göre daha ekonomiktir. %35 yakıt tasarrufu sağlar, bina genelinin tüm tabanını ısıttığı için binanın kuru kalmasını, dolayısıyla rutubet ve oluşacak bakterileri önler.
Polisitren köpük kullanıldığından katlar arasındaki ısı ve ses izolasyonu da sağlanmış olur. Büyük alanlarda şap yüzeyi de büyüdüğünde yatırım maliyeti ters oranda düşer. Yani okul, hastane, cami gibi alanı büyük binalarda yerden ısıtma daha ucuza gelir. Türkiye pazarında yerden ısıtma yatırım maliyetinin yüksek olmaması şantiyede uygulama kolaylığı ve konforlu ısıtma sağladığı için pazar payını her geçen günde artırmaktadır.
Yenilik olarak kolektörlere konulan termostatik vanalar ve odalardaki oda termostatlarının komplike uygulanışı ile her odayı ayrı sıcaklıkta tutmak da mümkün olmaktadır. Böylece yerden ısıtma ile ısıtılan bir binanın her mahali kullanıcının istediği sıcaklıkta olabilmektedir. Böylelikle hem konfor, hem de yakıt tasarrufu sağlanmış olur. Yerden ısıtmanın da tüm ısıtma şekillerinde olduğu gibi doğru malzeme (pex. borular) ve doğru proje (spesfik yerden ısıtma hesaplarına uygun) ile üstesinden gelmek mümkündür.